Zábrany na posteľ – bezpečnosť vášho dieťaťa počas spánku

Vaše dieťa sa už presunulo spať na „ dospelácku“ posteľ, no stále tu existuje riziko, že spadne z postele? Počas spánku zabezpečíte jeho bezpečnosť zábranou na posteľ.

Zábrana na posteľ je nielen dokonalým bezpečným prvkom pre spánok vášho potomka, ale dotvorí aj dizajn detskej izby. Výrobcovia detských zábran na posteľ dnes poskytujú rodičom na výber množstvo rôznych modelov v najrozličnejších farebných prevedeniach. Mnoho ochranných bariér je prenosných, ľahko ich zložíte a prenesiete so sebou na akékoľvek miesto, kde bude dieťa spať.

Zábrana na posteľ - bezpečnosť vášho dieťaťa

Je už postieľka malá pre vaše dieťa? Nastal čas používať „ normálnu“ posteľ? Proces prechodu z detskej postieľky na veľkú posteľ je pre dieťa vzrušujúci, ale v rodičoch vyvoláva obavy, pretože dieťa nemožno neustále sledovať počas spánku. Ak chcú rodičia aj dieťa pokojne spávať, prišiel čas na nenahraditeľný nástroj – zábranu na posteľ dieťaťa. Zábrana bude chrániť dieťa pred pádom počas spánku a zabezpečí aj pokojný spánok pre matku.

Dieťa zvyknuté na postieľku s bočnicami, z ktorej nemohlo vypadnúť, nie je v posteli ešte schopné kontrolovať svoju pozíciu počas spánku. Normálne lôžko preňho môže znamenať nebezpečenstvo. A hlavnou úlohou zábrany na posteľ je obmedziť toto nebezpečenstvo a ochrániť dieťa pred zranením.

Typy detských zábran na posteľ

Na trhu je veľký výber rôznych ochranných zábran za lôžko. Ako materiál pre kostru je zvyčajne používaný kov, drevo alebo plast. Najviac spoľahlivé a trvanlivé sú kovové rámy. Sieťka alebo textilné vrstvy sa používajú ako vrchná ochranná a dekoračná vrstva. Zábrany vieme rozdeliť na tri rôzne typy:

1. Sklopná zábrana

Najbežnejší a najčastejšie využívaný typ zábrany na posteľ. Zábrana sa inštaluje na posteľ, veľmi jednoducho – jednu časť zasuniete pod matrac a druhá tvorí bariéru proti pádu z postele. Obe časti sú spojené mechanizmom, po odblokovaní ktorého viete bariéru sklopiť o 180 stupňov. To umožňuje jednoduchý prístup k posteli bez toho, aby ste museli zábranu vyberať počas doby, keď dieťa nespí.

Cez deň je teda zábrana sklopená nadol, čo umožňuje dieťaťu ľahko vyliezť do a z postele. Počas spánku zábranu uzamknete do vzpriamenej polohy, čím vytvoríte ochrannú bariéru pre vaše dieťa.

 

2. Pevná zábrana

Pevná detská zábrana na posteľ vyzerá veľmi podobne ako sklopná zábrana. Kľúčovým rozdielom je, že pevnú zábranu neviete sklopiť. Tieto typy zábran často umožňujú nastavenie výšky a dĺžky zábrany.

 

3. Nárazníkové zábrany

Nárazníkové zábrany sa zvyčajne vkladajú pod plachtu na posteli dieťaťa. Vyzerajú ako veľký „ hrb“ alebo valec, ktorý spomalí, alebo úplne zastaví padanie dieťaťa z postele. Väčšina nárazníkových zábran je vyrobená z peny, niektoré sú nafukovacie.

Čo potrebujete zvážiť pred zakúpením zábrany

Zmerajte si posteľ / matrac

Možno to vyzerá jednoducho, no mnohí rodičia tento krok preskočia a neskôr ľutujú nákup. Zvážte, akú dlhú a vysokú zábranu budete potrebovať. Myslite na to, ze od výšky zábrany sa bude odpočítavať hrúbka matraca.

Typ postele

Existujú rôzne typy postelí (drevené lamely, plochý povrch, oceľový rám, pružiny, zapustený matrac, vyvýšené bočnice, atď.). Na niektoré z nich, môže byť problém nainštalovať niektoré typy zábran. Zistite si preto, akým spôsobom sa zábrana na posteľ inštaluje, a či je vyhovujúca pre vašu posteľ.

 

Zvoľte najvyššiu kvalitu

Pri kúpe zábrany na posteľ sa sa sústreďte na výrobky s vysokou stabilitou a maximálnou bezpečnosťou. Ak si chcete byť istí kvalitou materiálov a výrobku celkovo, je lepšie dať prednosť značkovým tovarom.

Pozrite si aj ďalšie príslušenstvo a nábytok, ako napríklad detské kresielkaposteľnú bielizeňplachty na posteľ, matrace a zariaďte si od nás detskú izbu všetkým, čo potrebujete. Podľa svojho uváženia, si skombinujte farby a dizajn tohto príslušenstva, a tak zariadite vášmu dieťatku krásnu a pohodlnú detskú izbu.