Šliapací traktor - hračka, ktorá fascinuje deti v každom veku

Detský šliapací traktor je skvelá hračka pre deti všetkých vekových kategórií. Riadiť svoj vlastný dopravný prostriedok je snom všetkých chlapcov. 
 

Detské traktory na šliapanie majú robustnú pevnú konštrukciu zhotovenú z  odolných plastov. Vysoko kvalitné kolieska zaisťujú maximálne jemnú a hladkú jazdu traktora a deti ho jednoducho ovládajú. Celkový komfort zvyšuje nastaviteľné ergonomické tvarované sedadlo, a tak si jazdu na fascinujúcich strojoch môžu deti naplno užiť. Štýlový dizajn, jasné farby sú zárukou, že šliapacím traktorom spravíte radosť aj vášmu dieťaťu. Je ideálnym darčekom pre všetky deti, ktoré obdivujú veľké poľnohospodárske stroje.

Šliapacie autá sa vyznačujú nielen dokonalou kvalitou, ale tiež sú veľmi užitočné pre rozvoj a podporu fyzického zdravia detí. Dieťa musí neustále šliapať do pedálov a sústrediť sa na riadenie tohto nádherného vozidla. Traktor s pedálmi je pre dieťa skvelým nástrojom pre aktívny pohyb a zároveň mu umožňuje ponoriť sa do sveta hier a fantázie. Je hračkou, ktorou deti nielen potešíte, ale zároveň ich vediete k fyzickej aktivite na čerstvom vzduchu. Šliapaním do pedálov si malý vodič posilňuje svalstvo nôh, zlepšuje celkovú koordináciu pohybov, ale tiež si rozvíja schopnosť orientovať sa v priestore a sústrediť sa. Prostredníctvom hry sa deti zoznamujú s prácou dospelých, osvojujú si prvé pracovné návyky a učia sa rešpektovať iných. Napodobňovanie činnosti dospelých ponúka veľa príležitostí pre rozvoj detskej fantázie a celkovej zručnosti.

Prvé šliapacie vozidlá pre deti sa objavili koncom 19. storočia a ich sériová výroba začala v 20. storočí vo Francúzsku. Veľké nadšenie detí zo šliapacích autíčok a traktorov inšpirovalo aj veľké automobilovky k tomu, aby tieto vozidlá urobili pre deti ešte viac realistickejšími a medzi hračkami sa objavili malé kópie veľkých značiek ako John Deere, Renault, Mercedes, Porsche. Príchodom elektrických autíčok éra šliapacích hračiek na chvíľu ustúpila do úzadia, ale v dnešnej dobe opäť rastie dopyt po detských šľapacích traktoroch a deti na vlastnom traktore môžeme vidieť nielen na dvoroch, ale i v parku či počas prechádzky v meste.

228011-1_sliapaci-traktor-s-nakladacom

 

 

Dnes môžete splniť túžbu po vlastnom traktore vášmu chlapčekovi veľmi jednoducho a rýchlo. Ponuka detských šliapacích traktorov je veľmi rozmanitá. Jazdu na týchto fascinujúcich strojoch si môžu vychutnať deti od 2 do 8 rokov a pre najmenších traktoristov kúpite odrážadlo traktor s vlečkou.

Detské šliapacie traktory v ponuke nášho on-line obchodu sú dokonalé repliky skutočných strojov. Všetky traktory s pedálmi sú vyrobené z vysoko kvalitného plastu, ktorý spĺňa európske ekologické a bezpečnostné normy pre zdravie detí. Obzvlášť populárne sú kvôli vysokej kvalite a spoľahlivosti produkty francúzskych výrobcov Falk a Smoby a nemecké hračky značky Rolly Toys.

Šľapacie traktory pre deti si získajú pozornosť detí na prvý pohľad svojím realistickým dizajnom, jednoduchým ovládaním a manévrovaním. Dokonca aj dvojročné dieťa veľmi rýchlo pochopí princíp šliapania do pedálov a čo a ako funguje. Jednotlivé modely traktorov Falk sa odlišujú farebným prevedením , ale aj príslušenstvom. V ponuke tohto európskeho producenta nájdeme traktory bez vlečky, s prívesom, ale tiež multifunkčné stroje s predným nakladačom či bagrovou lyžicou.

 

Veľké kolesá s dezénom sú zárukou dokonalej jazdy takmer na všetkých povrchoch. Traktory pre deti sú zvyčajne vybavené klaksónom na volante, aby malý traktorista mohol na svoju prítomnosť upozorniť nepozorného chodca či domáce zviera na dvore. Všetky šliapacie traktory Falk sú vyrábané s posuvným ergonomicky tvarovaným sedadlom, a tak máte istotu, že táto hračka bude robiť deťom radosť aj niekoľko rokov.

Detský šliapací traktor s vlečkou nie je len dopravný prostriedok, ale približuje deťom svet dospelých. Deti vo vlečke môžu prepravovať nielen obľúbené hračky, ale môžu sa aktívne zapojiť do práce okolo domu. Vo vlečke môžu prenášať piesok, kamene, konáriky, suché lístie či pokosenú trávu. Vlečky na traktoroch si vedia deti jednoducho odpojiť. Radosť každému malému pomocníkovi spravíte multifunkčným strojom, ktorého súčasťou je predný nakladač alebo rýpadlo. Tieto doplnky dieťa ovláda mechanicky páčkami s pohodlnými rukoväťami vytvarovanými pre detskú rúčku.

Šliapacie traktory od Smoby sa približujú k reálnym modelom ešte viac, keď dizajnéri Smoby navrhli traktory pre deti s otvárajúcou kapotou, pod ktorou sa nachádza replika motora. 

Keďže túžba po vlastnom vozidle neobchádza ani dievčatká, radosť vašej malej farmárke môžete už urobiť traktorom v dievčenských farbách.

 

Pri kúpe traktora berte do úvahy výšku a vek malého traktoristu. Pokiaľ máte možnosť posaďte dieťa na hračku skôr, ako ju kúpite. Dieťa by malo sedieť pohodlne, dočiahnuť na pedále i volant. Pri kúpe cez internet sa riaďte údajmi výrobcu, ale pozor, tieto parametre môžu byť rôzne u každej značky.

Detský šliapací traktor je hračka, ktorou zaručene potešíte chlapcov bez rozdielu veku. Vyberte vášmu malému traktoristovi traktor na šliapanie z ponuky kvalitných európskych výrobcov Baby mix a radosť u vás doma bude nekonečná.