Drevené hračky - to najlepšie pre dieťa!

Ak si myslíte, že drevené hračky sú nudné a deťom neposkytujú dostatok podnetov pre hru a vývoj, veríme, že týmto článkom vás presvedčíme o opaku.

Drevené hračky patria ku klasike. Hrali sme sa s nimi my, naši rodičia aj starí rodičia. Pod hračkou z dreva si dnes už nemusíte predstaviť len píšťalku či kocky. Drevené hračky v 21. storočí hýria farbami a tvarmi, a preto sú ideálne pre rozvoj pozornosti, vnímania, myslenia, pamäte a jemnej motoriky. Drevené a edukačné hračky sú veľmi účinným nástrojom, ktorým dokážete pozitívne ovplyvniť rozvoj dieťaťa už v ranom detstve, pretože drevenú hračku môžete začať používať už od 6 mesiaca veku dieťaťa.

Drevené hračky

  • sú príjemné na dotyk, materiál je hladký a teplý
  • majú v sebe vôňu prírody
  • sú bezpečné, a to aj pre najmenšie deti, ktoré majú tendenciu všetko skúmať ústami
  • sú odolné, a tak môžu zabávať deti niekoľkých generácií
  • majú atraktívny vzhľad, ktorý poteší nielen deti, ale aj rodičov
  • šetria životné prostredie. Výrobcovia drevených hračiek sa aktívne podieľajú na výsadbe nových stromov.
  • podnecujú detskú tvorivosť a fantáziu
  • prispievajú k rozvoju detskej motoriky, zmyslového vnímania
  • sú ekologické a pre hru detí maximálne bezpečné

 

Hračky z dreva poskytujú deťom v rôznom veku podnetné prostredie pre učenie, hru a obohacujúcu zábavu. Efektívne rozvíjajú zručnosti, schopnosti, pozornosť detí, ich logické myslenie a inteligenciu.

V súčasnosti sa najmä u rodičov najmenších detí tešia veľkej pozornosti motorické hračky z drevaDrevené vkladačky, zatĺkačky, prevliekačky rozvíjajú nielen jemnú motoriku detí, ale deťom pomáhajú hravou formou spoznávať farby a tvary.

Drevené a edukačné hračky

Drevené a edukačné hračky

Drevené kocky, pyramídy a puzzle z dreva prispievajú k rozvoju logického myslenia, priestorovej predstavivosti, pamäte a trpezlivosti. Vytvárajú podnetné prostredie pre rozvoj slovnej zásoby detí. Deti pri skladaní obrázkových kociek a puzzle tvoria jednoduché príbehy, a tak si zdokonaľujú svoje vyjadrovacie a komunikačné schopnosti. Tvorením vlastných príbeho sa rozvíja tiež detská fantázia.

Tvorivosť detí podporíte drevenými korálikmi a rôznymi kreatívnymi sadami. Osobité čaro má pre deti bábkové divadlo a jeho rozprávkový svet kúziel a zázrakov. Sledovanie divadelného príbehu alebo v neskoršom veku hranie vlastnej rozprávky rozvíja detskú fantáziu a kreativitu. Zároveň prispieva k rozvoju jazykových a komunikačných schopností detí a samozrejme prináša deťom radosť a tvorivú zábavu.

 

I keď drevené hračky nachvíľu uvoľnili cestu hračkám z plastu, dnes už opäť patria k populárnemu a vyhľadávanému artiklu najmä u rodičov, ktorí uprednostňujú prírodné materiálykvalitu a nadčasovosť

 

 Pozrite si ponuku drevených a edukačných hračiek