Akú kuchynku pre dieťa vybrať?

Detská kuchynka je darček, ktorým vždy vyčaríte úsmev na tvári malého kuchára či malej kuchárky. Viete pre svoje dieťa vybrať tú správnu?

Deti vo svojom detskom svete chcú robiť presne to isté, čo robíte vy. Rodičia sú pre ne predmetom obdivu a lásky, a preto nechajte svoje dieťa vyskúšať si prípravu jedla, umývanie riadu vo vlastnej kuchynke. Detská kuchynka je skvelou hračkou pre osvojenie si kulinárskych zručností vášho dieťaťa.

Detská kuchynka  - to je jedinečný svet skúseností a prostriedok pre osvojenie si nových zručností detí

Hry na kuchárov, varenie, umývanie riadu, podávanie jedla podporuje predstavivosť a fantáziu. Dieťa hrá rolu kuchárky, starostlivej mamy, ktorá pripravuje jedlo pre svoje bábiky, hrá sa na hostiteľku alebo učiteľku varenia. Zároveň si osvojuje nové zručnosti, vedomosti, ktoré dieťaťu pomáhajú rozvíjať sa.

A nemyslite si, že je to hračka, ktorá zaujíma iba dievčatá. Hra v kuchynke priťahuje rovnako aj chlapcov. Hry v detskej kuchynke to nie je len zábava, ale prináša deťom množstvo nových poznatkov. Dieťa sa zoznámi s radom potravín a zvláštnosťami kuchynských spotrebičov, vzbudzuje šetrnosť, schopnosť postarať sa o druhých, a pomocou situačných hier sa dieťa zoznamuje s etiketou stolovania. Táto hračka pomáha deťom pri učení vzájomne komunikovať, a nadviazať priateľské vzťahy.

233018-2_little-dutch-kuchynka

Pozrieť

Akú kuchynku pre dieťa vybrať?

Tak ako pri kúpe ostatných hračiek pre vaše dieťa, aj pri výbere detskej kuchynky berte do úvahy vek odporúčaný výrobcomrozmery, interaktívne funkcie a doplnky, ktoré sa v balení hračky nachádzajú. Detské kuchynky sa odlišujú nielen farbou, ale aj počtom doplnkov, kuchynského riadu a náčinia, veľkosťou a množstvom herných prvkov, ako sporák, drez, mikrovlnná rúra, kávovar, chladnička, umývačka riadu a podobne. Riady do detskej kuchynky a mini kópie elektronických spotrebičov môžete dokupovať aj samostatne.

Ďalším dôležitým kritériom pri kúpe tejto populárnej hračky je materiál. Môžete si vybrať drevenú kuchynku alebo vyrobenú z ekologického plastu. Drevené kuchynky vyzerajú prirodzenejšie a zvyčajne sú bez interaktívnych efektov.

Ak hľadáte mini repliku skutočnej kuchyne so zvukmi varenia, svetelnými efektmi alebo tečúcou vodou musíte svoju pozornosť upriamiť na plastové kuchynky. Interaktívne kuchynky s elektronickým modulom pre zvukové a svetelné efekty fungujú na batérie.

Kuchynka pre najmenšie deti

Záujem o varenie a napodobňovanie práce mamy v kuchyni sa u detí prejavuje vo veku asi 1,5 roka.  V tomto veku dieťaťa vyberajte kuchynku, ktorá má všetky hrany oblé a neobsahuje žiadne malé súčiastky, ktoré by mohlo dieťatko prehltnúť alebo vdýchnuť. Vybrať si môžete z cenovo dostupnejších verzií kuchyniek.

 

Kuchynky pre deti od 3 rokov

Pozíciu bestsellera v kategórii detské kuchynky si aj tento rok udržala elektronická kuchynka pre deti s magickým bublaním, množstvom realistických funkcií, detailov a veľkou hernou plochou, pri ktorej sa zahrá aj niekoľko detí naraz.

 

 

Mini kuchynky

Keďže nie každý z nás disponuje veľkým priestorom pre umiestnenie detskej kuchynky, radosť malým kuchárom spravíte aj mini kuchynkami v kompaktných kufríkoch, ktoré si deti môžu jednoducho zobrať kdekoľvek so sebou.Pre detské hry na kuchárov nájdete v našom online obchode ďalšie hračky a doplnky do detskej kuchynky.

Detská kuchynka je darček, ktorým vždy vyčaríte úsmev na tvári malého kuchára či malej kuchárky. Okrem hry a zábavy prináša deťom užitočné návyky a zručnosti. Vám prajeme dobrý výber a deťom množstvo zábavných a vzrušujúcich chvíľ pri varení v detskej kuchynke z obchodu prenasedeti.sk