Detské stany a domčeky - miesto pre detské hry

Deti milujú hru v bunkroch, stanoch a rôznych domčekoch. Spomeňte si na vlastné detstvo. Koľko skvelých chvíľ ste prežili vo svojom bunkri, v stane z diek alebo v snehovom iglu?

Prečo kúpiť dieťaťu detský stan alebo domček

Detským domčekom, stanom, bunkrom vytvoríte deťom osobité miesto pre hru, rozvoj fantázie a nezabudnuteľné spomienky.

Detský stan poskytuje deťom nový priestor pre rozvoj fantázie a zručností. Pobyt detí v stane dáva hre nový rozmer, nádych tajomna a zvyšuje atraktivitu detských hier. V detskom stane majú deti svoj vlastný svet plný tajomstiev, radosti a nezabudnuteľných spomienok, ku ktorým sa s úsmevom na perách vracajú aj ako dospelí.

Denne všetci prijímame nespočetné množstvo informácií, ale malé deti informácie zo svojho okolia vstrebávajú veľmi rýchlo. Informačný tlak je ohromujúci a pre deti aj ochromujúci Navyše aktivity detí denne zameriavame na získavanie nových informácií, zručností.  No deti na rozdiel od dospelých si nevedia vytvoriť psychologickú bariéru, ktorá by im pomohla selektovať informácie a vybrať si medzi nimi len tie podstatné. Deti sú ako špongia, vedome i nevedome nasávajú všetko. Detská psychika však nedokáže spracovať  také množstvo informácií a nadmerných často aj zbytočných skúseností. Výsledkom je konštantné napätie, detská hyperaktivita, neschopnosť sa sústrediť a množstvo ďalších...

Detský svet je veľmi špecifický, a preto detskí psychológovia odporúčajú rodičom vytvoriť pre deti vlastný priestorDetský stan, bunker, detský záhradný domček poskytujú deťom súkromný úkryt, útočisko pred okolitým svetom a priestor pre rozvoj detskej fantázie, hru s kamarátmi, ale tiež je miestom oddychu a relaxu.

Bohužiaľ, nie všetci máme veľký dom s dvorom, kde by sme mohli umiestniť záhradný domček pre deti. Zhotoviť stan či bunker pre deti vieme zhotoviť síce z 2 stoličiek a prikrývky kdekoľvek, ale konštrukcia takto zhotoveného detského bunkra nie je práve stabilná a pre deti bezpečná. Splniť sen detí, ktorí túžia po vlastnom domčeku na hranie, v súčasnej dobe môžete kúpou detského stanu. Stany určené pre hry detí sú kompaktné, premyslene skonštruované, pre hru detí bezpečné a navyše cenovo dostupné.

Kritériá, ktoré sú dôležité pri výbere stanu na hranie

Kritérií pri výbere stanu na hranie je málo, ale pri kúpe detského stanu by ste ich mali brať do úvahy.

Bezpečnosť

Prvým a najdôležitejším kritériom pri výbere stanu pre deti je bezpečnosť. Svoju pozornosť sústreďte na materiál, s ktorého sú tyčky tvoriace konštrukciu stanu vyrobené. Tyčky by mali mať oblé hrany a ich konce musia byť vsadené do látky. Potom sa pri hrách v detskom stane  nemusíte obávať, že počas hry sa dieťa môže udrieť o konštrukciu, spôsobiť  si zranenie na ostrých hranách. Tkanina musí byť vyrobená z bezpečných materiálov, nesmie obsahovať žiadne toxické farby. Tiež musí byť dostatočne pevná a na konštrukcii musí byť napnutá. Detské stany sú zvyčajne vyrobené zo z hypoalergénnych syntetických tkanín, ktoré sa využívajú pri výrobe stanov a doplnkov na turistiku pre dospelých. Pri výbere skladacieho domčeka odporúčame vyberať výrobky známych producentov detských hračiek, ktorí kladú dôraz na kvalitu, bezpečnosť a dizajn, podporujúci hru a kreativitu detí.

Veľkosť

Tento parameter závisí samozrejme od priestorových možností vášho bytu. Dôležité je na veľkosť stanu myslieť najmä v prípade, že máte doma málo priestoru. Stan by mal byť umiestnený tak, aby nestál v ceste, aby dieťa vedelo pohodlne vojsť i vyjsť. Ak sa bude hrať v stane viac detí, vyberajte stan s väčšími rozmermi alebo sa pozrite na stanové mestečko.

228350_stan-indiansky-120x120x150cm

Skladanie detského stanu

Pri kúpe detského hracieho domčeka a stanu si môžete vybrať zvyčajne z 2 typov konštrukcieSamorozkladacej – stačí vybrať domček z ochranného obalu, konštrukcia sa samovoľne poskladá a vy už len upravíte tvar upevnením látky pomocou suchých zipsov. Ak chcete hrací domček poskladať pri „ demontáži“ do malých rozmerov, občas to trvá o niečo dlhšie.

 

 2. Typ konštrukcie pozostáva z tyčiek, ktoré spojíte pomocou spojov, prevlečiete cez otvory na látke a šup, malý majiteľ  sa môže nasťahovať do svojho nového  domčeku. Pri rozkladaní postupujete rovnako, len v opačnom poradí.

 

Tvar a motív

Pri výbere tvaru a motívu berte vážne názor a preferencie malého majiteľa stanu, pretože to bude jeho útočisko. Túži sa stať hasičom? Potešte ho domčekom pre hasičov. Fičí u vás obľúbená rozprávka? Vlastný domček s obľúbeným rozprávkovým hrdinom zaručene rozžiari detské očká. A že hracie domčeky a stany nie sú len pre tých najmenších, svedčí aj skutočnosť, že staršie deti dokážu stráviť hodiny pri hrách v stanovom mestečku.

Hru detí v detskom stane môžete spestriť farebnými plastovými loptičkami alebo tunelom a tí väčší sa vďaka spacáku budú cítiť ako pri skutočnom kempovaní.

 

Hrací domček je atraktívnym miestom pre hry detí, a to aj v prípade, že dieťa má vlastnú detskú izbu. Detský stan poskytuje deťom mimoriadny komfort, prináša radosť, zábavu a priestor pre rôzne hry a oddych na dlhú dobu v každom ročnom období.