Ako udržať poriadok v detskej izbe

Rozmýšľate, ako udržať pri množstve hračiek poriadok v detskej izbe? Najjednoduchším riešením sú praktické boxy na hračky. Pomáhajú udržiavať poriadok a sú aj peknou dekoráciou.

Deti hračky milujú, ale všetci rodičia vedia, že ich upratovanie býva už problémom.

Ideálnym riešením je viesť deti k udržiavaniu poriadku už v rannom detstve a urobiť z upratovania hračiek hru, ktorá prináša deťom radosť. Jednou z možností je vysvetliť dieťaťu, že každá hračka má svoj domček, v ktorom chce v noci spať tak, ako ono spí vo svojej postieľke. Pripojiť môžete zábavnú pesničku, ktorá bude, ako hymna, sprevádzať dieťa pri ukladaní hračiek.

Skvelým pomocníkom, ktorý naučí deti upratať si hračky každý večer, sú organizéry a boxy na hračky. Veselé farby, motívy s obľúbeným rozprávkovým hrdinom motivujú deti udržiavať poriadok.

Novým domčekom pre hračky sa môžu stať kartónové škatule, ktoré si s dieťatkom spoločne vyzdobíte samolepiacimi tapetami, farebným papierom alebo si ich oblepíte nálepkami či namaľujete podľa vlastnej fantázie. Krabice s hračkami však umiestnite v detskej izbe tak, aby sa k nim dieťa samo ľahko dostalo.

Nezúfajte ani v prípade, ak kreativita nie je vašou silnou stránkou, pretože výrobcovia ponúkajú pohodlný spôsob – plastové boxy na hračky, ktoré vyriešia problém neporiadku v detskej izbe.

Plastové boxy

Vybrať si môžete boxy na hračky z priehľadného plastu alebo boxy vo veselých farbách s obrázkami rozprávkových hrdinov. Pri krabiciach z priehľadného plastu vy i dieťa vidíte, aké hračky sa v ňom nachádzajú. Pri farebných boxom však môžete zvoliť rôzne farby alebo motívy, ktoré pomôžu vám i dieťaťu identifikovať hračky vo vnútri. Napríklad v ružovom boxe s obrázkami princeznej si malá slečna odloží všetky bábiky, v krabici inej farby bude mať odložené riadiky do kuchynky a podobne. Obľubu si u detí získali aj plastové boxy na kolieskach, vďaka ktorým si dieťa môže kontajner s hračkami premiestniť samo a jednoducho  v rámci detskej izby či bytu.

 

Textilné boxy, skladacie koše a závesné organizéry

Medzi populárne úložné systémy pre hračky, najmä vďaka svojej nízkej cene, patria textilné boxy, skladacie koše a závesné organizéry. Do textilných krabíc môžete odložiť spoločenské hry, kreatívne hračky malých umelcov ale i autíčka vášho pretekára.

Kôš na hračky je zas skvelým priestorom na skladovanie lôpt, hračiek do piesku... Závesný organizér ocenia aj všetci milovníci plyšových hračiek.

223040_kos-na-hracky-futbal-35x35x60cm223037_kos-na-hracky-basketbal-35x35x60cm

 

 

Komody a truhlice na hračky

Pokiaľ máte v detskej izbe málo priestoru, potom voľte buď boxy, ktoré viete uložiť na seba, alebo komody na hračky. Úložný systém, ktorý sa skladá z poličiek a farebných kontajnerov rôznych veľkostí, pomáha udržať v kráľovstve hračiek poriadok. Rozprávkový dizajn s obľúbenou postavičkou je skvelou motiváciou pre vaše dieťatko a zároveň sa komoda s hračkami stane milou dekoráciou každej detskej izby.

Dobrou voľbou je aj drevená truhlica na hračky alebo kreslo s odkladacím priestorom, pretože dieťaťu poskytne aj jedinečný priestor na sedenie pri hre, čítaní alebo kreatívnej aktivite.

217142_klups-komoda-s-prebalovacim-pultikom-noah-biela-samozatvaracie-zasuvky146534_klups-komoda-s-prebalovacim-pultikom-tino-biela

Kufríky na drobnosti a cestovanie

Pre uloženie drobností môžete použiť detský kufrík. Kufrík oceníte aj pri cestovaní, pretože váš drobec bude mať svoje hračky na výlete či dovolenke pekne na jednom mieste.

177233_trunki-kufrik-cestovny-odrazadlo-jednorozec-3r

 

Z upratovania hračiek sa aj vďaka veselým boxom a organizérom na hračky môže stať príjemný rituál, z ktorého si dieťa vytvorí rovnaký zvyk, ako napríklad z čistenia zubov alebo čítania rozprávky pred spaním. A samozrejme, dieťa vždy pochváľte, keď si hračky odloží na miesto, pretože chvála je pre neho jedinečnou motiváciou.

Pestrú ponuku boxov na hračky, organizérov, truhlíc a detské komody nájdete v kategórii Organizéry a boxy na hračky.